HomeHome
Live-work
Blogs
Stage lopen in Zeeland

Stage lopen in Zeeland

De kerst op de taart van je Zeeuwse studententijd!

13 oktober 2020 - Geschreven door: Valerie

Zeeland bruist van de unieke en diverse stageplaatsen. Alexandra, Petra, Willemijn en Lisanne zijn vier studenten die ieder in Zeeland hebben gestudeerd en hier stage hebben gelopen. In deze blog vertellen zij over hun bijzondere en unieke stage-ervaringen. Hoe hebben zij hun stage en studententijd ervaren en wat maakte de stage voor hen waardevol en bijzonder? Lees snel verder!

Alexandra komt uit Roemenië en is inmiddels afgestudeerd van het International Business and Languages studieprogramma aan de HZ University of Applied Sciences. Voordat ze naar Zeeland kwam heeft ze vier jaar in België gewoond en is uiteindelijk in Zeeland terecht gekomen nadat ze een aantal keer in Vlissingen is geweest met haar familie. Alexandra heeft haar afstudeerstage gevolgd bij Medisol B.V. in Vlissingen, waar ze AED’s leveren en andere accessoires die nodig zijn voor succesvolle reanimatie.

Petra is een vierdejaars studente aan dezelfde school en studie als Alexandra, International Business and Languages. Ze komt uit Slowakije en heeft besloten om in Zeeland te wonen en te studeren nadat ze naar een open dag is geweest van de HZ University of Applied Sciences en al snel verliefd werd op de provincie. Petra heeft haar afstudeerstage gevolgd bij het E-commerce team van YourSurprise in Zierikzee.

Willemijn komt uit Haastrecht, een dorpje gelegen naast Gouda. Ze is vierdejaars studente watermanagement: aquatische ecotechnologie aan de HZ University of Applied Sciences. Voordat ze in Zeeland ging studeren kwam ze vrijwel nooit in deze provincie. In het najaar van 2019 heeft ze stage gelopen bij de Provincie Zeeland op de afdeling Geopark Schelde Delta, waar ze o.a. veel geleerd heeft over het ontstaan van Zeeland.

Lisanne komt uit Westkapelle, een dorp gelegen in de provincie Zeeland. Zij volgt de opleiding apothekersassistente. Omdat Lisanne uit Zeeland komt wist ze voor de start van haar studie al wat Zeeland te bieden heeft. Ze heeft stage gelopen bij BENU apotheek in Dauwendaele.

Hoe heb je de provincie Zeeland als student ervaren?
Zowel Alexandra, Petra en Willemijn komen oorspronkelijk niet uit Zeeland en waren zeer aangenaam verrast. Petra werd al snel verliefd op onze ‘schattige provincie’ en koos er uiteindelijk voor om in Zeeland te studeren. “Het was mijn interesse in het aangeboden studieprogramma aan de HZ, gecombineerd met hoe enthousiast ik mij voelde over de lifestyle van Zeeland. Leven bij de zee in een kleine en prachtige stad, waar iedereen aardig is, is heel speciaal!” Ook Willemijn reageert enthousiast als wij haar vragen hoe zij het studeren in Zeeland ervaren heeft. “Zeeland is heel overzichtelijk. Er is een prima aanbod aan winkels en het strand in Vlissingen is altijd goed na een dag studeren.”

Hoe heb je het meelopen en werken bij jouw stagebedrijf in Zeeland ervaren?
Alexandra: “Het was een geweldige ervaring. Je was niet alleen gewoon een stagiaire of een werkneemster, maar je maakte echt deel uit van een familie. Ik heb mijn grenzen en bekwaamheden beter leren kennen. Je kunt in een onverwachte situatie terechtkomen en je moet flexibel genoeg zijn om hier op een professionele manier mee om te gaan.”

Petra: “Het was een ongelooflijke ervaring vol met leermomenten. Elke dag van mijn stage was anders, waar ik erg van genoten heb.” Het was voor Petra ook niet moeilijk om een stage te vinden in Zeeland. “Persoonlijk wist ik vanaf het begin dat solliciteren bij YourSurprise een interessante kans voor mij kon zijn. Gelukkig werd ik aangenomen. Iedereen bij YourSurprise was super ondersteunend. Er zijn een aantal internationale bedrijven in Zeeland, dus ik denk dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een leuke stage te vinden in deze provincie.”

Willemijn: “Ik heb veel geleerd over het ontstaan van Zeeland. Tijdens mijn stage heb ik veel bijzondere natuurhistorische locaties bezocht die op de lijst staan voor een UNESCO Global Geopark. Mijn leukste herinnering aan mijn stage bij de Provincie Zeeland was als ik s’ ochtends door het centrum van Middelburg naar de Abdij liep. Ook de oesterproeverij in Yerseke is een mooie herinnering. Wat mij het meest is bijgebleven is dat men vergeet hoeveel mooie en bijzondere locaties Zeeland heeft naast het strand.”

Lisanne: “Ik vond het wel erg leuk. Ik had ontzettend leuke collega’s en heb daar ook veel geleerd.” Wanneer wij Lisanne vragen wat haar vooral is bijgebleven geeft zij aan dat dit de gezelligheid van het team is: “Ik voelde mij wel erg thuis bij mijn stageplaats.” Ook mocht ze hier blijven werken als bijbaantje. “Dat vond ik persoonlijk wel heel fijn, want dan blijf je goed bij en doe je ook meteen iets waar je al voor aan het leren bent.”

Heb je tips voor andere studenten over welke plaatsen zij in hun vrije tijd sowieso moeten bezoeken in Zeeland?
Alexandra: “Een aantal plaatsen waarvan ik echt heb genoten zijn Middelburg, Delta Park Neeltje Jans, het Veerse Meer, de vuurtoren van Breskens, het GlowGolf Middelburg, Karting Zeeland, de Zeelandbrug, Perry’s strandclub en Aqua Mundo Port Zélande.”

Petra: “Vlissingen, Middelburg, Veere, Zoutelande en Zierikzee! Dat zijn mijn favorieten.”

Willemijn: “Om te lunchen, dineren of een drankje is Pier 7 aan de Boulevard Bankert altijd goed. Om ’s avonds gezellig een drankje te doen heeft het Bellamypark een ruime keuze aan cafés. In de winter bouwen de restaurants aan de markt in Middelburg hun terrassen om naar après-ski huisjes en elke donderdag is er warenmarkt op de markt in Middelburg.”

Lisanne: “Zelf vind ik Goes en Middelburg wel echt twee leuke steden, maar als je toch wat meer van het strand bent dan is de boulevard van Vlissingen ook wel erg leuk om eens overheen te lopen. Verder zou ik willen zeggen: geniet van je studententijd in Zeeland.”

Meer blogs lezen?

Van opgroeien in Zeeland tot verhuizen vanuit de Randstad en leuke activiteiten die je als inwoner dagelijks kunt doen. Wil jij persoonlijke verhalen lezen over het leven in Zeeland? Op onze blogpagina vind je al deze verhalen en meer!