Van zeekraal naar zeebanaan
Foodpionier Jean-Pierre van Wesemael van Saeftinghe Zilt begon met zeekraal en lamsoor. Nu teelt hij zeekool en zeebanaan. Exclusieve zeegroenten: toprestaurants in heel Europa maken er bijzondere gerechten mee.
Pioniers van de zilte industrie
Zeeuwse chefs zijn vaak tuinier fans en wildplukkers. Pioniers op het gebied van zilte waren, intense smaken. Pure gerechten. Eenvoud maakt creatief en dat blijkt: Zeeland heeft zeven Michelinster-restaurants en nationale en internationale topchefs zijn opgegroeid in Zeeland. Zoals Sidney Schutte, Jannis Brevet, Richard Ekkebus, Sergio Herman.
“Je probeert altijd vooruit te kijken. Stilstand is achteruitgang”
Jean-Pierre van Wesemael is de 3e generatie agrariër in Oost Zeeuws-Vlaanderen. De boerderij grenst aan het Land van Saeftinghe, een natuurgebied op de linkeroever van het estuarium van de Westerschelde en tevens het grootste brakwaterschor van Europa. Hierdoor kwam hij op het idee om zilte groenten te kweken. Een bedrijfseconomisch interessante activiteit welke goed past bij de hoogwaardige culinaire sector in Zeeland.
118.600
122
Drijvende Zeewierwouden