Zorg voor anderen en jezelf

Bekijk op kaart
Ziekenhuis gang
Patient en verzorger

Waar je verschil kunt maken

Van toegevoegde waarde zijn. Voor mensen die dat nodig hebben. Werken in de zorg in Zeeland doe je voor een ander, maar ook voor jezelf. Het is namelijk werk dat er echt toe doet. Echt contact met mensen hebben. Het verschil maken. Dat is niet voor onverschilligen.

Esther Gilde, Verzorgende

“Ik denk dat je niet voor niets voor de zorg kiest. Ik wil het beste voor de medemens”

Esther koos bewust voor de zorg. Het geeft haar voldoening om een zinvolle bijdrage te leveren aan de levensvreugde van de bewoners van de zorginstelling waar zij werkt. Bovendien krijgt ze de kans om zich verder te ontwikkelen. In haar vrije tijd is ze regelmatig op het strand te vinden, bijvoorbeeld met vrienden een hapje eten in een strandtent. Ook dat is levensvreugde. Met het oog op het personeelstekort in de zorg zouden meer mensen deze combinatie moeten maken.

Meer over de zeeuwse zorgsector

1325

In 2021 zijn er in Zeeland naar verwachting zo’n 1325 vacatures in de Zorg die moeten worden ingevuld.

3

De opleiding tot verzorgende IG duurt 3 jaar.
Verzorgende Provincie Zeeland
Opgeleid worden in de zorg

Zeeuwse praktijkroute ouderenzorg

51°18'34.5"N
3°51'30.3"E
Antwerpen
Gent
52.3 km
33.7 km
Verplegers
Werken in de Zorg

ZZ.nl is de grootste online vacaturebank voor vacatures in de sector zorg en welzijn in Zeeland

51°29'47.8"N
3°53'17.4"E
Rotterdam
Antwerpen
107 km
63.6 km
Verzorgende
Zorg in Zeeland

Zorg is hard nodig in Zeeland

51°29'48.4"N
3°53'19.1"E
Rotterdam
Antwerpen
107 km
63.8 km
Verzorgende

2017

In 2017 startte de volledig praktijkgestuurde combi-opleiding bij Scalda in samenwerking met Allévo, ZorgSaam, Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg en Via Zorg

300

Er zijn meer dan 300 vacatures in de Zorg

53%

53% van de ouderen is eenzaam. Landelijk is dit 48%
01
03

Nood in alle levensfasen

Uitdagend werk. Persoonlijk en noodzakelijk. Mensen bijstaan, in al die verschillende levensfases. Vrouwen die op het punt van bevallen staan. Pasgeborenen. Senioren. Voor de chronisch zieken. Voor de dappere revaliderende. In het ziekenhuis, in een wooncomplex. Zorg voor lichaam en geest. Fysieke en psychische hulp bieden. Echt luisteren naar wat nodig is.
Werken in de zorg in Zeeland is veelzijdig en afwisselend. Met daarbij gegarandeerd een baangarantie. En vele boeiende doorgroeimogelijkheden. Het is belangrijk werk in een mooie provincie, die je graag van harte verwelkomt. Met extra zonuren. En mooie ruime huizen. In de gezondste provincie van Nederland. Mensen leven hier langer, dat komt misschien door dat eilandgevoel. Waar werk en privé mooi in balans zijn. Zeeland zorgt graag voor jou. Met haar vriendelijke gemoed, cultuur, natuur. Kom jij dan voor de Zeeuwen zorgen? 
Zorg om je heen

Wonen in Zeeland

Wonen in Zeeland

Zeeuwen zijn geen opscheppers. We wijzen liever subtiel naar de Belgen. Die komen hier al heel graag eten. En steeds vaker kopen ze ook een huis. In Zeeuws-Vlaanderen bijvoorbeeld. Honderden Belgen waagden al de oversteek, want in Zeeuws-Vlaanderen krijg je veel meer huis voor je geld. Zo gemiddeld gezien is een huis in Zeeuws-Vlaanderen € 40.000,- goedkoper dan een vergelijkbaar huis in Vlaanderen. Ook de bijkomende kosten zijn veel lager in Nederland dan in België, dat kan net een mooie nieuwe keuken of badkamer zijn.
De redenen om naar Zeeland te verhuizen zijn zowel bij Belgen als Nederlanders gelijk: meer ruimte voor die droom. Een atelier maken in een boerenschuur. Een moestuin of kippenhok achter je huis. Kinderen die een boomhut kunnen bouwen. Samen vissen. Gewoon even na school of werk naar het strand. De slimmere werk-leven balans. En elke dag ontspannen beleven. Niet alleen op vakantie. 

Zeeland wordt net als Ibiza steeds populairder om te vertoeven.
Zeeland
1405kilometer
Ibiza
Vacatures

Werk in de Zeeuwse zorg