Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Zeeland. Een land met water, dijken en bruggen. Eigenwijs, rauw en bijzonder. Een landschap dat je nergens anders in Nederland vindt. Omgeven door zee. De zilte lucht en vele zonuren doen je goed. Maakt je kalm. Hier kunnen je kinderen veilig opgroeien. Hier krijg je ruimte voor jouw droomleven. Met ruimte, gemoedelijkheid en een gezond leefklimaat. Zeeland. Hier word je gelukkig.

Leven met de zee

In Zeeland leven we met de zee. Hoe kan het ook anders? Waar je ook bent in Zeeland, binnen 15 minuten sta je op het strand. Dat geeft ruimte. Voor werk én voor ontspanning. Watersporten zit hier bij velen in het bloed. Of je nu van zeilen, kitesurfen of kajakken houdt. Het water ligt voor je open. Hardlopen doen we hier op het strand. Net als ontspannen. Ieder weekend uitwaaien en nieuwe energie opdoen. Je geest de ruimte geven voor creativiteit. 

Borrelen met vrienden drinken of je verjaardag? Dat doe je hier bij een strandtent. Tot in de late uurtjes kletsen en feesten, terwijl de zon ondergaat in de zee. Het ultieme vakantiegevoel vind je in Zeeland. En als inwoner ervaar je het elke dag. Benieuwd naar de ervaringen? Lees ze hier!

Na of voor je werk sporten op het Zeeuwse strand.

Essentrics op het Zeeuwse strand

Genieten van pure streekproducten, recht uit de zee of van het land.

Mosselen eten in Zeeland

Hier kun je monumentaal wonen

Monumentaal wonen
01
03

Wonen zoals jij wilt

In Zeeland heb je nog keuze op de woningmarkt. Hier vind je nog voldoende betaalbare woningen. Waar droom je van? Een boerderij met dieren om je heen. Een klein huisje op de dijk. Een statig herenhuis in een bruisende monumentale stad? In Zeeland kan het. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een relaxed leven aan zee.

Wie denkt dat wij geen prachtige steden hebben komt zeker bedrogen uit. Bezoek Middelburg of Zierikzee. Vol met statige panden, pittoreske straatjes en een bruisende boulevard. Vol wijnbarretjes, vintage shops en galerieën. Benieuwd naar de Zeeuwse woningmarkt? Lees er alles over op onze Wonen pagina

Waar je ook woont. Het uitzicht verveelt hier nooit. 

De beste omgeving voor kids

Zeeland. Een heerlijke plek voor kinderen. Veilig opgroeien. Alle ruimte om te spelen. Zelf lopen naar school. Speelkameraadjes in de buurt. Zeeland biedt kwalitatief onderwijs, de klassen zijn hier kleiner. Er is aandacht voor het individu. En kennis van hoog niveau. Een internationale universiteit en één van de best gewaardeerde hoge scholen in Nederland.

Zeeuwen zijn hartelijk. Oprecht. Buren die elkaar kennen én elkaar helpen. Lokale winkeliers kennen hun klanten bij naam. Mensen maken snel een praatje op straat. Hier is het gemoedelijk. Files hebben we hier niet. Jij kunt dus na je werk nog sporten. Of een drankje doen op het strand. Paardrijden, surfen, varen, mountainbiken. Hier vind je balans. Het leven is goed in Zeeland.

Bourgondisch leven

Zeeuwen zijn levensgenieters pur sang. Het kan ook niet anders, met de Vlamingen als onze zuiderburen en de zee als rijke voedingsbron. Wij houden van lekker eten. Vers. Puur. Zo vanuit de zee op je bord. Verser kan niet.

Zeeuwse producten tot over de grenzen bekend. Neem onze mosselen. De mosselkwekerij in Yerseke is uniek in de wereld. In dit familiebedrijf werkt inmiddels de derde generatie vol passie. Volgens het oude ambacht. Vakmanschap. En dát proef je. En ook onze zilte grond voor de teelt van (zee) groenten. Neem onze specialiteiten: zeekraal en lamsoor. Producten waar sterrenkoks graag mee koken. Culinair koken zijn we wel van. Hier, in Zeeland.

Wist je dat we in Zeeland maar liefst 7 Michelinsterrenrestaurants hebben? Dat is niet voor niks. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen zie je het bourgondische karakter van Zeeland terug. In Zeeland leef je het goede leven.

Hoe besteed jij je tijd het liefst?
Filerijden?
1uur
Hardlopen in duinen?

Altijd iets te doen!

In Zeeland vind je levendige steden. Met ketens, maar bovenal bijzondere boetiekjes. Winkels met ambacht, passie en persoonlijkheid. Van vintage tot hip, van interieurwinkels tot speciaalbierzaken. Winkelen is heerlijk in Zeeland!

Eigenwijze ondernemers én studenten zorgen ervoor dat de steden jong en aantrekkelijk blijven. Dat er nieuwe concepten ontstaan. Dat het bruist. Er is altijd wel ergens een evenement of groot festival te bezoeken, ook in de winter. Denk aan Concert at Sea, Film by the Sea, City of Dance of het Zeeland Nazomerfestival.

Cultuurliefhebber? Ook dan word je blij van steden als Middelburg, Zierikzee en Goes. Wandel één van de vele kunst of historische routes. Doe mee aan creatieve workshops. Bezoek modern art musea. Of neem je kids mee naar het Chocolade museum. Filmpje pakken? Ook dat kan. Grote bioscopen of juist kleine artistieke filmtheaters. Hier verveel je je nooit. 

En wil je ondanks alles toch een keer iets anders? Geen punt. Dankzij onze fijne ligging rij je zó naar Antwerpen, Gent, Brussel of Lille!

Op de hoogte blijven van info over wonen, werken, studeren en genieten in Zeeland?

Iedere maand een fijne update!

Schrijf je in voor onze mailing en beleef de ervaringen van Zeeuwse inwoners. Waarom hebben zij de stap gezet om te verhuizen? Laat je inspireren door bijzondere verhalen van inwoners, ondernemers en de leukste blogs!
zierikzee