In Zeeland kom je vooruit

Zeeland. Land in zee. De provincie die in het zuidwesten van Nederland ligt. Voor velen lijkt dit een eindeloos lange weg. Maar wat een verademing als je de provinciegrens oversteekt. Geen files. De weg lijkt langer, maar je bent zoveel sneller. Kies maar: eindeloos in de file staan in de Randstad of toch even doorrijden. Welkom in Zeeland.

A58

Belangrijkste Zeeuwse verkeersader

51°28'55.4"N
3°52'30.9"E
Rotterdam
Breda
105 km
74.8 km
Westerschelde Ferry

Belangrijke schakel in het OV-netwerk in Zeeland

51°26'38.8"N
3°35'51.6"E
Rotterdam
Antwerpen
115 km
88.5 km
Fiets-voet veer Vlissinge Breskens
Westerscheldetunnel

Snelle verbinding tussen Zeeland, Vlaanderen en Brabant

51°26'30.1"N
3°45'21.2"E
Antwerpen
Rotterdam
77.8 km
138 km
Westerscheldetunnel

A58

De A58 moet een nog snellere en slimmere weg worden. Daarom wordt er samen aan een Living Lab gewerkt om innovaties te kunnen testen.

23

In 23 min vaar je tussen Vlissingen en Breskens

60

Dagelijks rijden gemiddeld meer dan 15.000 voertuigen door deze diepe tunnel van 60 meter onder N.A.P
01
03
Marinus Schroevers, directeur ZLM Verzekeringen

ZLM, gevestigd in Goes, is uitgeroepen tot beste werkgever onder verzekeraars in 2018. Echter is ZLM vooral bekend van hun eerste plaats in het klanttevredenheidsonderzoek, zegt Marinus Schroevers, algemeen directeur bij ZLM Verzekeringen.

Goes is de ideale plek voor dit bedrijf. Je bent zo vanuit België in Goes, maar ook zo in Brabant of in Den Haag.

Bij de locatie in Goes werken veel Zeeuwen, maar ook veel Brabanders. Marinus verklaart dit aan het feit dat de afstand in vergelijking met bijvoorbeeld Den Bosch langer is, maar de reistijd is door filevrij Zeeland, vele malen korter!

Zeeland is ideaal om in je vrije tijd of na je werk te vertoeven. Je kunt heerlijk over dijken fietsen of op het strand lopen in de frisse lucht. Ook kun je lekker naar het theater of op een terrasje in de zon zitten.

Meer over Goes
Om deze video af te kunnen spelen dien je de marketingcookies te accepteren,wijzig hier je cookie instellingen

Land in Zee, verbonden door bruggen

De weg lijkt lang, maar bij gebrek aan files rijd je snel. Voor je het weet ben je op je bestemming. Wat een verademing. Nooit meer files. In Zeeland rijd je over vele bruggen en dammen. Over de Zeelandbrug. Een architectonisch hoogstandje, dat al vele malen is gefilmd en gefotografeerd. Als je met de auto vanuit Rotterdam Zeeland binnenrijdt ervaar je de immense weidsheid. Overal water om je heen. Hoe ver je kijkt. Een uitzicht dat nooit verveelt.

Antwerpen en Breda liggen op nog geen uur rijden. Rotterdam en Eindhoven op een kleine 1,5 uur. Er is een goede treinverbinding met de Randstad én met België. En vliegen kan vanaf Antwerpen, Rotterdam of Brussel. Zeeland is Land in zee, maar wel verbonden met alle belangrijke bestemmingen. In Zeeland ligt niet alleen de langste brug van Nederland, maar ook de langste tunnel. De Westerscheldetunnel is 6,6 kilometer lang. En je rijdt tot wel 60 meter onder het water. Een bijzondere ervaring. Ja, de Zeeuwen weten wat bouwen is. En wil je genieten van al dat water. Pak dan gewoon met je fiets of te voet de ferry. Naar de overkant. Want overkanten hebben we genoeg in Zeeland. Meer weten over de verschillende eilanden en overkanten? Kijk dan eens hier!

Op de fiets naar je werk? In Zeeland doen heel veel mensen dat. Ook als het wat verder weg is. Zo heb je je sportieve training ook gelijk te pakken. Op heel veel werkplekken zijn voorzieningen om te douchen en te verkleden. Een goed begin van je werkdag. En ben je iets minder sportief, pak dan een e-bike. Zo geniet je toch van de frisse buitenlucht zonder last te hebben van die befaamde tegenwind. Want in Zeeland heb je altijd windje tegen.

Zeeland is één van de vijf vijfsterren fietsprovincies
Zeeland, Drenthe
5Sterren
Gelderland, Friesland, Overrijssel