Zeeland telt één HBO-school …

En laat dat nou net één van de beste zijn van Nederland. Al jaren staat de HZ University of Applied Sciences, ook wel de Hogeschool Zeeland genoemd, in de top drie van beste middelgrote hogescholen in Nederland. Met dit jaar een mooie tweede plek.

Unieke HBO opleidingen

De HZ University of Applied Sciences staat bekend om zijn persoonlijke aanpak. Niemand is hier een nummer. Docenten kennen hun studenten bij naam en zijn niet te beroerd om nét wat meer begeleiding aan te bieden wanneer dit nodig is. 

Daarnaast telt deze hogeschool een aantal unieke hoger beroepsonderwijs opleidingen die typerend zijn voor het Zeeuwse DNA. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding ‘Watermanagement’, waar je leert hoe je overal ter wereld kan zorgen voor droge voeten. Of de opleiding ‘Aquacultuur’, waar je onder andere leert hoe je mariene organismen kan kweken. Maar ook zeker typisch Zeeuws is de opleiding ‘Tourism Management’. Leid jezelf op tot pionier in de toeristische- en hospitality sector en breng je kennis meteen in de praktijk in ons toeristische Zeeland.

De Ruyter Academy

Waar beter opgeleid worden tot Maritiem Officier dan in Zeeland, letterlijk land in zee? Deze HBO opleiding kan je volgen aan de HZ University of Applied Sciences en is onderdeel van de ‘De Ruyter Academy’, vernoemd naar onze Zeeuwse zeeheld. Hier leer je alle aspecten van het aan boord werken van een schip, zowel op zee als in de haven. Met de nieuwste simulatie-apparatuur zodat jij straks stevig in je schoenen staat aan dek. In Zeeland zijn we trots op ons water en dat zie je onder andere terug in onze opleidingen.
Iris Zijlstra, student Watermanagement en Civiele Techniek

“Eerst zag je alleen een slootje maar nu denk je: daar gaat zoveel water doorheen”

Iris Zijlstra studeert Watermanagement en Civiele Techniek aan de HZ University of Applied Sciences. Zeeland is dé plek om deze studies te volgen of om te werken in een watergerelateerd beroep. Want overal in Zeeland sta je binnen een kwartier aan open water. Door haar studie kijkt Iris inmiddels anders naar haar omgeving en ziet ze niet alleen het water maar ook de mogelijkheden ervan.

Lees meer over de HZ University of Applied Sciences

65

De Oosterscheldekering heeft 65 pijlers van 30 tot 40 meter hoog.

2050

Tot 2050 zouden de Deltawerken Zeeland droog moeten kunnen houden. De klimaatveranderingen kan er echter voor zorgen dat eerder maatregelingen moeten worden getroffen.
Student HZ Provincie Zeeland

Studeren in Zeeland

Studeren in Vlissingen is één ding, maar minstens zo belangrijk is het studentenleven. Hoe ziet dat er hier uit? De Gemeente Vlissingen hanteert het motto ‘Vlissingen, studentenstad – de stad als campus’. Zij vinden het belangrijk dat studenten gebruik kunnen maken van de gehele stad, niet alleen qua huisvesting maar ook op het gebied van sport en ontspanning. Ook de HZ stimuleert dit met een jaarlijks activiteitenprogramma voor studenten. Daarnaast zijn er verschillende studentenverenigingen waarbij je je kan aansluiten. Er is altijd wat te beleven als Zeeuwse student in Vlissingen!