Steden en Winkelen in Zeeland

De markt in Goes, een van de steden Zeeland heeft
Terras in het centrum van Middelburg, lekker na een dagje winkelen in Zeeland
Zeewier jenever

Zeeuwse steden verrassend anders

Zeeland verrast. Met plaatsen waar je op iedere hoek iets bijzonders treft. Steden met een verhaal, sfeer en historie. Waar ondernemers lef hebben en nieuwe concepten starten. Heel wat producten van Zeeuwse handen vind je over de hele wereld. Zoals wijnen in de vliegtuigen van KLM. Grote winkelketens zijn er wel, maar je moet vooral naar Zeeland voor de boetiekjes en speciaalzaken. Voor het proeven en beleven van de Zeeuwse producten.

Bioscoop

CineCity

51°26'42.4"N
3°34'07.4"E
Rotterdam
Breda
116 km
105 km
Fotograaf: Ben Seelt, Film by the Sea CineCity
Goes

Goes winkelwalhalla

51°30'11.8"N
3°53'30.5"E
Antwerpen
Breda
63.3 km
79.7 km
Winkelen in Goes, een van de steden in Zeeland
Stedelijk Zeeland

Dé 5 grootste steden van Zeeland

51°38'59.6"N
3°55'14.4"E
Rotterdam
Breda
70,8 km
80,8 km
Luchtfoto Middelburg

2

Met 7 filmzalen, een theaterzaal en cafe maakt CineCity je filmavond compleet. Je vind Cinecity in Vlissingen en Terneuzen.

+250

Shop until you drop met meer dan 250 winkels in Goes

4

Middelburg, Goes, Vlissingen en Terneuzen zijn de vier grote steden in Zeeland. Allemaal verschillend en voor ieder wat wils.
01
03

Zeeuwse steden, klein van formaat groot in beleving

De steden in Zeeland hebben een zeer verschillend karakter. Vlissingen en Terneuzen zijn rauw, industrieel. Pal aan zee. Met een maritiem verleden. Hier vind je veel havenindustrie en technologie. Goes, Middelburg en Zierikzee zijn monumentale steden. Statig met veel oude gebouwen. Maar met jonge ondernemers en nieuwe concepten. Vooral zorgverleners, overheden en winkeliers zijn hier gevestigd.

Winkelen in Zeeland. Dat doe je in kleine boetiekjes. Met persoonlijk advies van de winkeliers. Maar niet alles is klein in Zeeland. Ontwerpers met grote namen zoals Claes Iversen komen jaarlijks naar de Goes Couture high fashion show. Om hun couture collectie te tonen. En jij kan daar gewoon bij zijn. Zo wordt fashion wel heel toegankelijk.

Zeeland heeft een universiteit en hogeschool. Met veel internationale studenten. Zij brengen sfeer en levendigheid. Het is niet alleen maar Zeeuws wat je hier hoort. Zij zorgen ook voor nieuwe ontwikkelingen. En voor veel voorzieningen. Van horeca tot evenementen. En volop studentenkamers.

In alle Zeeuwse steden vind je een bioscoop of cinema. Hier worden de grote kaskrakers vertoond. Maar juist ook veel arthouse-films. Tijdens het Film by the Sea festival kan je kennismaken met beide. En meedoen aan activiteiten zoals lezingen en colleges. En wie weet loop je een bekende filmheld tegen het lijf. Elke stad heeft ook een theater. Eentje waar grote artiesten graag optreden. Zo kwam Freek de Jonge laatst nog een handje helpen bij de verbouwing van de Schouwburg in Middelburg. Gewoon in Zeeland.

Lees hier meer over de grootste Zeeuwse steden:
- Terneuzen
- Vlissingen
- Middelburg
- Goes
- Zierikzee

Kom je toch winkels tekort? Antwerpen ligt vlakbij
Goes
71kilometer
Antwerpen