Wonen in Zeeland geeft jou de keuze

In Zeeland heb je keuze. Tussen wonen in het groen. Wonen aan het water, of erop. Of misschien toch liever boven een kroeg. Een groot vrijstaand huis, een boerderijtje of juist een tiny house. Waar je ook voor kiest, je houdt geld over. Om leuke dingen te doen. Op stap met je vrienden. Samen watersporten. Of voor de studie van je kinderen. Wonen in Zeeland geeft jou de keuze.

Landelijk wonen

Wonen in alle vrijheid en ruimte

Landelijk wonen
Monumentaal wonen

Middelburg is één van de steden waar je monumentaal kunt wonen

Monumentaal wonen

127

Zeeland kent 127 woonplaatsen, voornamelijk met minder dan 500 adressen per km2

12

Er zijn 12 nieuwbouwprojecten in Goes op dit moment

1985

De historische stadskern van Middelburg is sinds 1985 een beschermd stadsgezicht en rijk aan vele monumentale woningen
01
03

Jouw woning staat in Zeeland

Ja, Zeeland heeft boerderijen. En koeien. En heel veel water. Maar ook steden. Met een rijke historie. Middelburg was na Amsterdam de 2e VOC stad van Nederland. Heel veel gebouwen stammen uit die tijd. Nog steeds behoren Zeeuwse steden tot de top 10 van monumentale steden in Nederland. Hier vind je pakhuizen, met luiken die leiden tot verborgen kelders. Huizen met karakter. En met geschiedenis. Vroeger alleen voor rijke handelaren, nu toegankelijk voor iedereen.

Zover je kijkt water. Een bootje in je achtertuin. Een glas wijn of bier in je hand na een drukke werkdag. Op je eigen terras aan het water. Of aan de boulevard in Vlissingen. Hier varen de grote containerschepen vlak langs de kust. Je ervaart de krachten van de zee hier als geen ander. Zet je verrekijker maar klaar, want je raakt nooit uitgekeken.

Je kinderen spelen op straat. Met vriendjes. Ze gaan alleen lopend of op de fiets naar school. In Zeeland kunnen kinderen al snel zelfstandig op pad. Ze hebben de ruimte om te spelen. In de woonwijken vinden ze veel andere vriendjes. Een supermarkt is nooit ver weg. En boodschappen bestel je hier ook gewoon online. Net zo makkelijk.

Stappen, festivals, evenementen. Zit jij graag met je neus overal bovenop? Kies dan voor een van de studentensteden. Hier vind je betaalbare kamers en appartementen direct bij het uitgaansgebied. Met uitzicht op terrassen en café’s. Waar dreunende bassen nog lang naklinken. Maar dat maakt jou niks uit. Jij bent toch niet thuis maar aan het feesten. Op loopafstand van je huis. Wel zo makkelijk. Kijk eens op de pagina uitgaan, festivals en evenementen!

Udo Gundlach, Ortopedisch Chirurg

“In Amsterdam heb je een bovenverdieping, hier heb je een heel pand”

Udo Gundlach groeide op in Hilversum en studeerde Geneeskunde in Utrecht. Na zijn specialisatie kon hij aan de slag als orthopedisch chirurg in het ADRZ in Goes. De overgang vanuit ’t Gooi naar Zeeland was zowel voor hem als zijn gezin wel even wennen. Maar de verschillen blijken minder groot te zijn en de voordelen van in Zeeland wonen des te groter.

Lees meer over werken bij Adrz

1143

Middelburg kent 1143 Rijksmonumenten

52

Op de Dam bevinden zich de meeste Rijksmonumenten. Dit zijn er 52.
Om deze video af te kunnen spelen dien je de marketingcookies te accepteren,wijzig hier je cookie instellingen

Huren in Zeeland

Een van de grootste aanbieders van huurwoningen in Zeeland is Zuidwestwonen. Je kunt op de website jouw eigen profiel aanmaken en op zoek gaan naar jouw ideale huurwoning! Bekijk hieronder welke woningcorporaties er zijn per regio. 

Beveland Wonen - Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Borsele en Reimerswaal 

Clavis - Terneuzen, Sluiskil 

L'escaut - Vlissingen en Oost-Souburg 

Stadlander - Tholen 

Woningbouwvereniging Arnemuiden - Arnemuiden 

Woongoed Middelburg - Middelburg, Vlissingen en Veere

Woongoed Zeeuws-Vlaanderen - Zeeuws-Vlaanderen 

Woonstichting Hulst - Binnenstad Hulst 

Zeeuwland - Schouwen-Duiveland, Walcheren 

Zuidwestwonen -Door heel Zeeland


 

 


Wonen in Zeeland

Zeeuwen zijn geen opscheppers. We wijzen liever subtiel naar de Belgen. Die komen hier al heel graag eten. En steeds vaker kopen ze ook een huis. In Zeeuws-Vlaanderen bijvoorbeeld. Honderden Belgen waagden al de oversteek, want in Zeeuws-Vlaanderen krijg je veel meer huis voor je geld. Zo gemiddeld gezien is een huis in Zeeuws-Vlaanderen € 40.000,- goedkoper dan een vergelijkbaar huis in Vlaanderen. Ook de bijkomende kosten zijn veel lager in Nederland dan in België, dat kan net een mooie nieuwe keuken of badkamer zijn.

De redenen om naar Zeeland te verhuizen zijn zowel bij Belgen als Nederlanders gelijk: meer ruimte voor die droom. Een atelier maken in een boerenschuur. Een moestuin of kippenhok achter je huis. Kinderen die een boomhut kunnen bouwen. Samen vissen. Gewoon even na school of werk naar het strand. De slimmere werk-leven balans. En elke dag ontspannen beleven. Niet alleen op vakantie. Meer weten over leven in Zeeland?

Gemiddelde m2 prijs voor woningen (nov 2018)
Zeeland € 2.314 p/m2
1.136p/m2
Utrecht € 3.450 p/m2
Op de hoogte blijven van al het nieuws over wonen, werken, studeren en recreëren in Zeeland?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ontdek de verhalen van inwoners uit Zeeland over het leven in hun regio, krijg unieke rondleidingen binnen verschillende (inter)nationale Zeeuwse bedrijven en lees de mooiste verhalen uit Zeeland.
Bevelanden in Zeeland