Sterren­restaurants

Bekijk op kaart
In de keuken bij de Krommewatergang, een sterrenrestaurant Zeeland biedt
Gerecht bij een van de sterrenrestaurants Zeeland biedt
Gerecht bij sterrenrestaurant Kromme Watergang

Uitblinker in toprestaurants

Zeeland telt meer toprestaurants per hoofd van de bevolking dan waar dan ook in Nederland. Zeven locaties, elf Michelinsterren. Vier restaurants liggen in Zeeuws-Vlaanderen. Belgen komen hier heel graag goed dineren.

Het Zeeuwse succesrecept

Het is een subtiel evenwicht, tussen correctheid en gastvrijheid. Een no-nonsense mentaliteit. Maar ook eettheater durven brengen. De pijlers onder het succes van haute cuisine in Zeeland zijn de getalenteerde chefs, de gedreven bediening. Maar ook de nabijheid van België. Zij houden van buiten de deur eten, liefst op een mooie locatie. Lunchen en dineren, met goede wijn erbij. Door het goede voorbeeld van de Belgen zijn ook de Nederlanders anders gaan eten. Zeeland telt zeven sterrenrestaurants.

Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit

Sterren van de hemel

Gastronomisch dineren hoeft niet duur te zijn

Bib Gourmand

Culinair

Sillicon Valley voor aquacultuur

11

11 sterren verdeeld over 7 restaurants. In een omgeving met de meest vruchtbare landbouwgrond en zee aan alle kanten, is het niet verwonderlijk dat Zeeland ongekend veel culinaire hoogstandjes te bieden heeft.

37

Bib, de afkorting voor Bibendum, het bekende Michelin bandenmannetje, is het zusje van de bekende Michelin ster. Restaurants met een goed 3-gangen menu tot 37 euro kunnen deze verdienen.

2022

In 2022 opent Aqua Valley met 8 aquacultuurbedrijven met ieder hun eigen specialime waaronder algen, vis en garnalen.
01
03
Zeeland en met name Zeeuws-Vlaanderen hebben profijt van de Belgische bourgonische invloeden. Het zuiden begint niet voor niets in Zeeland!
Zeeuws-Vlaanderen (NL)
0kilometer
Vlaanderen (BE)