Pionierende organisaties en bedrijven

Bekijk op kaart

Pionieren zit in het bloed

Pionieren en Zeeuwen. Een mooie combinatie. Pionieren met water, met zout, met schepen, met handel. Pionieren met wind, zeeproducten, nieuwe landbouw technieken, onderwijs. Pionieren, het zit Zeeland in het bloed. Zeeland leent zich er met uitstek voor. De geografische ligging biedt kansen. Kansen die pioniers zien en graag pakken. Bijvoorbeeld in 1926, begon Marie Tak een van de eerste biologisch-dynamische landbouwbedrijven van Nederland. Hier in Zeeland, in Domburg. Haar pioniersverhaal heeft de volgende generaties gestimuleerd ook te pionieren. Tot de dag van vandaag wordt deze geest overgegeven van generatie op generatie. En de butendiekers, mensen van buiten Zeeland, zijn meer dan welkom om hier hun pioniershart op te halen.

Ieder jaar wordt er gezocht naar Dé Pionier van Zeeland. Naar een persoon, onderneming of organisatie die zich op een onderscheidende wijze heeft neergezet en een echte pioniersgeest heeft laten zien. En niet onbelangrijk, waarmee hij of zij Zeeland in een positief daglicht heeft gesteld door de mogelijkheden en kansen te laten zien.

Zeeuwse Pioniersprijs

Martin Priem, ondernemer

“Als je idee goed is en je staat er 300% achter, weet ik zeker dat het hier kans van slagen heeft”

Martin Priem is ondernemer in hart en nieren. Verzeild geraakt in Zeeland en altijd blijven plakken. Niet in de laatste plaats doordat hij hier de ruimte kreeg om zijn ideeën te verwezenlijken. Als horeca- en de festivalondernemer is hij een pionier pur sang. Het festival City of Dance begon als een klein feestje maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal dancefestival. Maar dat doet hij niet alleen. En dat is mooi aan Zeeland.

 

Lees meer over het City of Dance festival

15.000

Het festival trok in 2018 zo’n 15.000 bezoekers in 3 dagen

330.000

In Zeeland vinden jaarlijks meer dan 50 festivals en evenementen plaats. Samen zijn ze goed voor 330.000 bezoekers.
City of Dance
Pionieren kan op zoveel manieren. Dat is juist de charme. Zeeland biedt ruimte aan pioniers. Letterlijk en figuurlijk.

Een greep uit pionierende organisaties en bedrijven