Werken in het onderwijs

Les geven in Zeeland
Kinderen spelend op het schoolplein
Lesgeven op het voortgezet onderwijs in Zeeland

Werken in het Zeeuwse onderwijs

Werken in het onderwijs in Zeeland is divers, kleinschalig en vooral persoonlijk.

Het Zeeuwse basisonderwijs

Kleinschaligheid en diversiteit per Zeeuws eiland, dat is kenmerkend voor het Zeeuwse basisonderwijs. Het lesgeven is persoonlijk. Door de kleine aantallen leerlingen, ken je elke leerling bij naam en zijn de lijntjes met familie kort. Daarnaast is de intensieve samenwerking tussen scholen en -besturen binnen de gehele provincie uniek.

Meer lezen over werken in het Zeeuwse basisonderwijs?

 

Het Zeeuwse voortgezet onderwijs

De middelbare scholen in Zeeland hebben een regionale functie met een breed palet van vmbo tot vwo. 

ZAOS
Als je als starter in het voortgezet onderwijs in Zeeland aan de slag wilt gaan, dan kan ZAOS daar bij helpen. Via ZAOS krijg je een werkplekbegeleider toegewezen; een ervaren docent en vakgenoot die jou kent en je de kneepjes van het vak leert. Je wordt geïnspireerd en gemotiveerd door bijeenkomsten met andere starters. Ook als je een ervaren docent bent, maar start op een nieuwe school, kun je hier aan deelnemen.

Meer lezen over werken op het voortgezet onderwijs in Zeeland?

MBO

Het mbo in Zeeland kenmerkt zich door een intensieve samenwerking binnen de onderwijskolom, met bedrijven en instellingen en met de lokale overheden. De lijnen binnen de scholen zelf, maar ook tussen de afzonderlijke scholen zijn kort. Dat geeft volop kansen om zelf je loopbaan vorm te geven. 

Meer lezen over werken in het MBO onderwijs in Zeeland?

HBO

In Zeeland wordt het hbo-onderwijs aangeboden door Hogeschool Zeeland (HZ). Al 10 jaar staat HZ in de top-3 van best presterende hogescholen van Nederland. Uniek aan de HZ is de kleinschaligheid, wat maakt dat je elkaar persoonlijk kent. De hogeschool heeft korte lijnen met andere Zeeuwse onderwijsorganisaties, de overheid en het bedrijfsleven in de provincie, maar ook zeker daarbuiten. Veel internationale docenten en studenten hebben er hun plek gevonden.

Meer lezen over werken in het HBO onderwijs in Zeeland? 

University College Roosevelt

Het Engelstalige University College Roosevelt (UCR) in Middelburg leidt jaarlijks ongeveer 600 studenten op tot bachelor in een van de ‘liberal arts’. De studenten en docenten komen uit binnen en buitenland en zorgen voor een geheel eigen, internationale dynamiek in de Zeeuwse hoofdstad. De universiteit specialiseert zich in een aantal vakgebieden waardoor het werken op deze bijzondere plek verfijnd en verrijkend is, voor zowel docent als student. 
Meer lezen over werken op het University College Roosevelt?