Recept Searoop

Blueberry Sea Mocktail

Blueberry Sea Mocktail

Deze heerlijke Zeeuwse mocktail is gemaakt met de enige echte Searoop. Ideaal bij een chique diner, cocktailavond of gewoon lekker op de bank. Ontdek het recept en ga zelf aan de slag!

Recept voor rode vruchten granité:

  • 250 ml soya yoghurt
  • 100 ml limoensap
  • 500 gram rood fruit

Mix alle ingrediënten en meng alles 30 seconden in een blender. Vervolgens stop je het mengsel 6 uur lang in de vriezer. Belangrijk! Elk uur even het mengsel door roeren.

Recept voor munt/basilicum siroop:

  • 250 ml water
  • 125 gram witte suiker
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes basilicum

Voeg het water en de suiker toe in een pan op het vuur. Verhit het mengsel vervolgens rustig zodat de suiker oplost in het water. Voeg dan 3 takjes munt en 3 takjes basilicum toe in het water. Haal het mengsel van het vuur en laat het één uur afgedekt rusten. Zeef vervolgens de kruiden uit de siroop.

Recept mocktail:

  • 60 ml verse grapefruitsap
  • 20 ml Searoop (Zwarte Bes, lavendel, roos)
  • 20 ml munt/basilicum siroop
  • 20 ml gemberbier

Mix alle bovenstaande ingrediënten met elkaar. Doe vervolgens een schepje granité in een glas. Garneer met een munttopje en een basilicumblaadje. Serveer de mocktail over de granité en voilà! Jij hebt jouw alcoholvrije Zeeuwse mocktail. Santé!