Regio Tholen en Sint-Philipsland

Meer over Zeeuwse regio's
Tanker in sluis Philipsdam.
Sluisweg Sint-Philipsland
Brug van Tholen naar Noord-Brabant

Eiland Tholen

Tholen en Sint-Philipsland zijn twee aparte, onofficiële regio's in Zeeland. Twee van de dingen die ze gemeen hebben is dat ze beide enorm dicht tegen provincie Noord-Brabant aan liggen en dat zei allebei op Eiland Tholen liggen. 'Met de brug bij Tholen sta je er zo'.

Zo dichtbij is Zeeland

Wonen en leven dichtbij Noord-Brabant, met de mooiste natuur om je heen. Waar je dichtbij (hoger) vervolgonderwijs en gespecialiseerde zorg bent. Op Tholen woon je comfortabel en veilig, je hebt er alle ruimte.

Lees meer over wonen op Tholen op de website van Eiland Tholen.

Eiland Tholen is een platform wat onderhouden wordt door de Stichting Tholen Beter Bekend. Deze stichting is opgericht op 18 februari 2016 en investeert in de aantrekkelijkheid van Tholen en in het promoten van Tholen.

Wil je meer weten over Tholen en Sint Philipsland? Kijk dan hier.

In de buurt

Ontdek Tholen en Sint-Philipsland

Bekende personen

Naar verluidt is Oud-Vossemeer de plaats waar de voorouders van de vroegere Amerikaanse presidenten Theodore en Franklin Delano Roosevelt vandaan kwamen. In de afgelopen eeuw bezochten de Roosevelts diverse malen het dorp.

De Roosevelt familie is erg belangrijk in Zeeland. Denk maar eens aan de Four Freedoms Awards die eens in de twee jaar in Middelburg worden gehouden of University College Roosevelt.

Maar niet enkel de familie Roosevelt heeft haar roots in deze regio. Ook Rico Verhoeven, de bekende bokser, is opgegroeid in Tholen.

De Oranje's hebben ook een bijzondere band met deze plek. Sinds hij in 2013 koning der Nederlanden is, draagt koning Willem Alexander de titel 'de heer van Sint-Maartensdijk'.

Oesterdam

Een plek waar je over zee kunt uitkijken, waar je kunt ontspannen, maar ook actief bezig kunt zijn. Dat is de Oesterdam. Een van de plekken met de mooiste zonsondergangen in Zeeland.

Hij verbindt Tholen met Zuid-Beveland en geeft toegang tot een van de nieuwe resorts van Zeeland, Resort Oesterdam.