Logistiek en Maintenance

Bekijk op kaart
Luchtfoto haven
Luchtfoto Oosterscheldekering rustig weer
Container kraan aan het werk

Europa in

Vanuit Zeeland Europa veroveren. Het kan, dankzij onze strategische ligging: tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en met filevrije verbindingen via water, weg en spoor naar het achterland. 

66,6

66,6 miljoen ton goederen komt via zeeschepen binnen en 56,6 miljoen ton via binnenvaartschepen

139

139 km is de A58 van Eindhoven naar Vlissingen

25

Op het Maintenance Valuepark bij Dow in Terneuzen zijn dagelijks 25 gespecialiseerde bedrijven actief voor onderhoudswerkzaamheden ten behoeve van de (petro)chemische industrie
01
03

Centrum van de wereld

Onze grensoverschrijdende haven, zestig kilometer lang van Vlissingen en Gent, is een van de grootste van Europa. Voor logistieke bedrijven is Zeeland een slimme keuze. Zo zijn wij sterk in de opslag en transport van uien, fruit, aardappelen en seafood. Ook voor off shore activiteiten hebben we een goede naam opgebouwd, als het gaat om de op- en overslag van grote objecten of de assemblage van onderdelen. Intussen wordt er hard gewerkt om de regio nog toegankelijker te maken. Wegen worden verbreed en de doorstroming versoepeld door de aanleg van nieuwe op- en afritten, rotondes, tunnels en bruggen. In 2015 is de A4 bij Tholen geopend. Sindsdien is Tholen zeer aantrekkelijk voor logistieke en e-commerce operaties. Ook is de reistijd naar Rotterdam en Antwerpen flink ingekort. Bij Terneuzen wordt een nieuwe zeesluis gebouwd. Hiermee wordt de Kanaalzone nog beter toegankelijk voor de echt grote schepen.