Toerisme en Vrije tijd

Bekijk op kaart
Gezin op strand in Zeeland met windscherm
Groep duikers met kinderen
strandtend Breskens

Voel je thuis

Binnen een kwartier aan open water. Dat kan in Zeeland vanaf elke plek. Een van de redenen waarom jaarlijks honderdduizenden toeristen naar Zeeland komen. Of juist daarom in Zeeland gaan wonen.

Zeilen op zee

51°23'43.9"N
3°34'14.3"E
Antwerpen
Rotterdam
90 km
99 km

Zeeuwse wijn

51°40'59.6"N
3°58'56.3"E
Rotterdam
Antwerpen
62 kilometer
90 kilometer
Druivenoogst op Schouwen-Duiveland
Fietslandschap

Fietsen in een ritme van buitendijks - binnendijks

51°34'30.9"N
3°45'27.5"E
Rotterdam
Breda
88km
95.7km

580

De jachthaven van Breskens is een hotspot voor zeezeilers met 580 ligplaatsen.

45.000

De wijngaard is 10 ha en heeft 45.000 wijnstokken en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

5

Zeeland is door het Landelijk Fietsplatform benoemd tot 5-sterren fietsprovincie. In Noord-Beveland kun je optimaal genieten van het eindeloos eiland met eindeloze vergezichten
01
03

Plek voor iedereen

In Zeeland wonen nog geen 400.000 mensen. Dus is er een hoop ruimte over voor gasten, die de provincie graag bezoeken. Met tien miljoen overnachtingen per jaar en ruim 1,5 miljard aan bestedingen hebben zij een belangrijk aandeel in de Zeeuwse economie. Bijna 10 procent van de werkgelegenheid in Zeeland is verbonden met de vrijetijdseconomie. We proberen ons land en ons stuk zee daarom zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Op achttien Zeeuwse stranden en negentien jachthavens wappert een Blauwe Vlag. Via handige knooppunten wandel of fiets je de hele provincie door. Naar die gezellige markt bijvoorbeeld. Of naar een strandje dat bijna niemand kent. Maar ook voor inwoners is er genoeg te doen zoals sportverenigingen gerelateerd aan het water of wordt lid van een heemkundige kring waar je op de hoogte wordt gehouden van het verleden en heden van je (nieuwe) woonomgeving.
Gwen Wijffels

Ik vind het heerlijk om even de duinen op te lopen

Toerisme en vrije tijd is een grote sector in Zeeland. Gwen werkt als algemeen manager bij Hotel Noordzee in Cadzand. Het hotel is een familiehotel en was in 2013 het beste kusthotel van Nederland.

Gwen heeft na haar VWO aan het Stedelijk Gymnasium in Breda de opleiding HBO Hotelmanagement aan het EuroCollege UAS in Rotterdam gevolgd.

Door grootschalige nieuwbouwprojecten in de kustregio is er meer vraag naar hoogopgeleide arbeidskrachten.

Het wonen in Zeeland bevalt Gwen en haar familie wel. Ze vind het prettig dat ze ruim kunnen wonen en alles in de buurt is. Ze vind het heerlijk om tijdens haar werk even de duinen op te lopen. Na een zware bespreking loopt ze soms wel even het strand op om alles te verwerken.

 

Meer over het leven in Zeeland

Hotel Noordzee is een Europees erkend 4-sterren superieur hotel

4

Het hotel verzorgt ieder jaar ongeveer 35.000 overnachtingen

35.000
Werken in de toeristische en vrijetijdssector

Vacatures

Ontdek

Het leven in Zeeland