Toerisme en Vrije tijd

Bekijk op kaart
Gezin op strand in Zeeland met windscherm
Groep duikers met kinderen
strandtend Breskens

Voel je thuis

Binnen een kwartier aan open water. Dat kan in Zeeland vanaf elke plek. Een van de redenen waarom jaarlijks honderdduizenden toeristen naar Zeeland komen. Of juist daarom in Zeeland gaan wonen.

Zeilen op zee

51°23'43.9"N
3°34'14.3"E
Antwerpen
Rotterdam
90 km
99 km

Zeeuwse wijn

51°40'59.6"N
3°58'56.3"E
Rotterdam
Antwerpen
62 kilometer
90 kilometer
Fietslandschap

Fietsen in een ritme van buitendijks - binnendijks

51°34'30.9"N
3°45'27.5"E
Rotterdam
Breda
88km
95.7km

580

De jachthaven van Breskens is een hotspot voor zeezeilers met 580 ligplaatsen.

45.000

De wijngaard is 10 ha en heeft 45.000 wijnstokken en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.

5

Zeeland is door het Landelijk Fietsplatform benoemd tot 5-sterren fietsprovincie. In Noord-Beveland kun je optimaal genieten van het eindeloos eiland met eindeloze vergezichten
01
03

Plek voor iedereen

In Zeeland wonen nog geen 400.000 mensen. Dus is er een hoop ruimte over voor gasten, die de provincie graag bezoeken. Met tien miljoen overnachtingen per jaar en ruim 1,5 miljard aan bestedingen hebben zij een belangrijk aandeel in de Zeeuwse economie. Bijna 10 procent van de werkgelegenheid in Zeeland is verbonden met de vrijetijdseconomie. We proberen ons land en ons stuk zee daarom zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Op achttien Zeeuwse stranden en negentien jachthavens wappert een Blauwe Vlag. Via handige knooppunten wandel of fiets je de hele provincie door. Naar die gezellige markt bijvoorbeeld. Of naar een strandje dat bijna niemand kent. Maar ook voor inwoners is er genoeg te doen zoals sportverenigingen gerelateerd aan het water of wordt lid van een heemkundige kring waar je op de hoogte wordt gehouden van het verleden en heden van je (nieuwe) woonomgeving.
Martin Priem, ondernemer

“Als je idee goed is en je staat er 300% achter, weet ik zeker dat het hier kans van slagen heeft”

Martin Priem is ondernemer in hart en nieren. Verzeild geraakt in Zeeland en altijd blijven plakken. Niet in de laatste plaats doordat hij hier de ruimte kreeg om zijn ideeën te verwezenlijken. Als horeca- en de festivalondernemer is hij een pionier pur sang. Het festival City of Dance begon als een klein feestje maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal dancefestival. Maar dat doet hij niet alleen. En dat is mooi aan Zeeland.

 

Lees meer over het City of Dance festival

15.000

Het festival trok in 2018 zo’n 15.000 bezoekers in 3 dagen

330.000

In Zeeland vinden jaarlijks meer dan 50 festivals en evenementen plaats. Samen zijn ze goed voor 330.000 bezoekers.
City of Dance
Werken in de toeristische en vrijetijdssector

Vacatures