Zorg en Gezondheid

Bekijk op kaart
Vervoer patiënt in ziekenhuis
Verzorgende ouderen
Yoga op het strand in Zeeland

Gezond in Zeeland

Zeeland heeft van nature alle ingrediënten in huis voor een gezond en prettig leven. Rust, ruimte, water en vruchtbare aarde. Gezond in Zeeland wil die in de schoot geworpen rijkdom niet alleen benutten, maar ook nog helpen die verder uit te bouwen en te vermarkten. Om ondernemers en organisaties bij elkaar te brengen, zijn er vijf Gezond in Zeeland-makelaars actief.

Emergis

Emergis staat voor een breed aanbod op het gebied van psychiatrie, verslavingszorg, werk en dagbesteding, maatschappelijke en forensische zorg in Zeeland. Wil jij deel uitmaken van een open organisatie met een informele sfeer waarin medewerkers de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen? Bij Emergis in het mooie Zeeland krijg je de kans! www.werkenbijemergis.nl

Viazorg

Groot aantal vacatures voor de zorg in Zeeland op een rij

Bloedprikken
Zorgboerderij Landleven

Een zinvolle dagbesteding

Aardappels schillen op zorgboerderij Landleven in Kortgene
Revant Revalidatiecentrum Lindenhof

Voor jong en oud

Revalidatie kind

75

Bij Viazorg zijn ongeveer 75 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten

55

Voor mensen van 55 jaar en ouder die geïndiceerd zijn binnen het spectrum dementie

44.346 uren

In 2017 zijn 44.346 uren besteed aan de behandeling van kinderen
01
03

Vernieuwing in de zorg

De zorg is de grootste werkgever in Zeeland. Meer dan 23.000 Zeeuwen werken bij een van de zeventig zorg- en welzijnsorganisaties. Maar de sector staat voor grote uitdagingen. Mensen worden ouder, er worden minder kinderen geboren en de zorgvraag verandert. We hechten meer belang aan goede zorg en maatwerk. Daarvoor zijn mensen nodig: mensen die zorg vragen en mensen die zorg verlenen. Daarom moeten we organiseren, samenwerken en nieuwe kansen zoeken. Bijvoorbeeld in zorgtoerisme. Zeeland: zon, zee en welzijn. Een van de pioniers is De Roompot. Jaarlijks combineren 1400 mensen hun nierdialyse met een vakantie op de Banjaard in Kamperland.
Marjon Huizer

De vrijheid is voor ons heel belangrijk

Verhuizen om te wonen en werken in Zeeland. Een grote stap voor Marjon Huizer en haar familie. Inmiddels is ze gewend aan haar nieuwe woonplaats Kapelle en werkt ze als specialist ouderengeneeskunde bij SVRZ.

Marjon en haar man wilden graag naar Zeeland verhuizen. Nadat haar man een baan had gevonden, heeft Marjon gesolliciteerd op een vacature bij het SVRZ. Na een dag meegelopen te hebben voelde het al gelijk goed aan. 

De vrijheid in Zeeland speelde voor Marjon en haar man een grote rol in hun verhuizing. De kinderen moeten vrij kunnen opgroeien en zelf wil je prettig wonen. Het gezin is uiteindelijk in Kapelle gesetteld, wat zij ervaren als een heel open dorp.

Van het missen van de familie in de Randstad is geen sprake. Door een filevrij Zeeland staat Marjon zo bij haar familie.

Werken bij SVRZ
Werken in de zorgsector

Vacatures

Maak kennis

Andere zeeuwse highlights