Welzijn en Zorg in Zeeland

Bekijk andere Zeeuwse sectoren
Zorg in Zeeland in het ziekenhuis
Verzorgende in de ouderenzorg met cliënt
Cliënt in de ouderenzorg met verzorgende

Waar je verschil kunt maken

Van toegevoegde waarde zijn. Voor mensen die dat nodig hebben. Werken in de zorg in Zeeland doe je voor een ander, maar ook voor jezelf. Het is namelijk werk dat er echt toe doet. Echt contact met mensen hebben. Het verschil maken. Dat is niet voor onverschilligen.

Kansen voor zorg professionals

De zorg- en welzijn sector is een van de belangrijkste sectoren op de Zeeuwse arbeidsmarkt. In Zeeland zijn zorgverleners en andere zorgorganisaties continu bezig met de toekomst van de zorg en welzijn sector. Zo organiseert Viazorg bijvoorbeeld in samenwerking met partners conferenties en workshops voor studenten en medewerkers in de zorg over bijvoorbeeld robotica en virtual en augmented reality.

De Zeeuwse zorg en welzijn sector blijft gefocust op het verbeteren van de zorg, en jij kan daar aan bij dragen! Hier ben je als zorg professional echt met de mensen bezig. Je bent echt een toegevoegde waarde binnen de zorg en welzijn sector en kan jou ideeën voor een betere zorg in de praktijk brengen. Wil jij deze kans pakken? In Zeeland zijn er veel zorg professionals gezocht! Denk aan medisch specialisten ouderenzorg en huisartsen. Kijk op ZZ.nl voor alle vacatures in deze sector!

Zorg professionals gezocht

De zorg en welzijn sector is een van de grootste sectoren in Zeeland. Er is in Zeeland dan ook een grote vraag naar zorg professionals op alle gebieden. Met name zorg professionals in de ouderenzorg en huisartsen zijn op dit moment veel gezocht.

Ben jij geïnteresseerd in een baan in de zorg en welzijn sector in Zeeland? Of wil je eerst meer weten over enkele verschillende takken van zorg in Zeeland? Ontdek dan hier meer over:

Artsen in Zeeland
Huisartsenzorg
Ouderenzorg
Gehandicaptenzorg

Vernieuwing in de zorg

De zorg is de grootste werkgever in Zeeland. Meer dan 23.000 Zeeuwen werken bij een van de zeventig zorg- en welzijnsorganisaties. Maar de sector staat voor grote uitdagingen. Mensen worden ouder, er worden minder kinderen geboren en de zorgvraag verandert. We hechten meer belang aan goede zorg en maatwerk. Daarvoor zijn mensen nodig: mensen die zorg vragen en mensen die zorg verlenen. Daarom moeten we organiseren, samenwerken en nieuwe kansen zoeken. Bijvoorbeeld in zorgtoerisme. Zeeland: zon, zee en welzijn. Een van de pioniers is De Roompot. Jaarlijks combineren 1400 mensen hun nierdialyse met een vakantie op de Banjaard in Kamperland.

Esther Gilde, Verzorgende

“Ik denk dat je niet voor niets voor de zorg kiest. Ik wil het beste voor de medemens”

Esther koos bewust voor de zorg. Het geeft haar voldoening om een zinvolle bijdrage te leveren aan de levensvreugde van de bewoners van de zorginstelling waar zij werkt. Bovendien krijgt ze de kans om zich verder te ontwikkelen. In haar vrije tijd is ze regelmatig op het strand te vinden, bijvoorbeeld met vrienden een hapje eten in een strandtent. Ook dat is levensvreugde. Met het oog op het personeelstekort in de zorg zouden meer mensen deze combinatie moeten maken.

Meer over de zeeuwse zorg en welzijn sector

1325

In 2021 zijn er in Zeeland naar verwachting zo’n 1325 vacatures in de Zorg die moeten worden ingevuld.

3

De opleiding tot verzorgende IG duurt 3 jaar.
Verzorgende Provincie Zeeland

Werken in Zeeland

Stichting ViaZorg werkt als verbinder in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector en brengt organisaties en medewerkers uit de sector met elkaar in contact. Voor instroom, doorstroom en het behoud van goed personeel. Bijna alle Zeeuwse organisaties zijn aangesloten, uit alle deelsectoren. Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Kinderopvang, Kraamzorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg, Welzijn en maatschappelijke dienstverlening en twee ziekenhuizen. Ook opleiders Scalda, HZ University of Applied Sciences en Hoornbeeck College zijn nauw betrokken.
ViaZorg werkt sinds een paar jaar met loopbaancoaches, die gratis advies geven en creatief met je meedenken. De coaches zijn zelf ervaringsdeskundigen en zorgfanaten. Met inside informatie over de opleidingen, functies en de nieuwste vacatures. De coaches willen nieuwe mensen in de zorg halen, en ieders unieke talenten benutten. Om die tot bloei te laten brengen. Onder het motto: sterk in je werk. 

Viazorg

Groot aantal vacatures voor de zorg in Zeeland op een rij

Congres zorg van de toekomst Viazorg
Werken in de Zorg

ZZ.nl is de grootste online vacaturebank voor vacatures in de sector zorg en welzijn in Zeeland

51°29'47.8"N
3°53'17.4"E
Rotterdam
Antwerpen
107 km
63.6 km
Verzorgende
Opgeleid worden in de zorg

Zeeuwse praktijkroute ouderenzorg

51°18'34.5"N
3°51'30.3"E
Antwerpen
Gent
52.3 km
33.7 km
Verplegers
Zorg in Zeeland

Zorg is hard nodig in Zeeland

51°29'48.4"N
3°53'19.1"E
Rotterdam
Antwerpen
107 km
63.8 km
Verzorgende

75

Bij Viazorg zijn ongeveer 75 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten

300

Er zijn meer dan 300 vacatures in de Zorg

2017

In 2017 startte de volledig praktijkgestuurde combi-opleiding bij Scalda in samenwerking met Allévo, ZorgSaam, Zorggroep Zeeuws-Vlaanderen, SVRZ, Ter Weel, WVO Zorg en Via Zorg

53%

53% van de ouderen is eenzaam. Landelijk is dit 48%
01
04

Nood in alle levensfasen

Uitdagend werk. Persoonlijk en noodzakelijk. Mensen bijstaan, in al die verschillende levensfases. Vrouwen die op het punt van bevallen staan. Pasgeborenen. Senioren. Voor de chronisch zieken. Voor de dappere revaliderende. In het ziekenhuis, in een wooncomplex. Zorg voor lichaam en geest. Fysieke en psychische hulp bieden. Echt luisteren naar wat nodig is.
Werken in de zorg en welzijn sector in Zeeland is veelzijdig en afwisselend. Met daarbij gegarandeerd een baangarantie. En vele boeiende doorgroeimogelijkheden. Het is belangrijk werk in een mooie provincie, die je graag van harte verwelkomt. Met extra zonuren. En mooie ruime huizen. In de gezondste provincie van Nederland. Mensen leven hier langer, dat komt misschien door dat eilandgevoel. Waar werk en privé mooi in balans zijn. Zeeland zorgt graag voor jou. Met haar vriendelijke gemoed, cultuur, natuur. Kom jij dan voor de Zeeuwen zorgen?